Blog

Geautomatiseerde workflow besturing voor NOW aanvragen bij UWV

Business automation versnelt werkprocessen en zorgt ervoor dat je klanten sneller kunt helpen. Maar wist je ook dat je met slimme oplossingen het automatiseren zelf kunt laten accelereren? Dit blog gaat over hoe You-Get deze inzet om anderen te helpen de turbo te zetten op workflow besturing en beslissingsprocessen.


Laat digitale transformatie werken met Artificial Intelligence

Organisaties die ook in 2022 relevant willen zijn, moeten volgens Gartner alles automatiseren wat ze kunnen automatiseren: dit heet Hyperautomation. Daar zijn verschillende tools voor beschikbaar, waarbij voor You-Get de belangrijkste Workflow, RPA, AI en Intelligent Decisions zijn.

  • Workflow software tooling maakt gebruik van (op regels gebaseerde) logica om bedrijfsprocessen te automatiseren en tijdrovende taken te verminderen of te elimineren. Je gebruikt het voor taken zonder of met beperkte menselijke interactie, of voor specifieke, niet-herhaalbare taken.
  • Decision Intelligence staat hoog genoteerd in Gartners top 10 van techtrends. Dit is een praktische manier om versneld datagedreven beslissingen te nemen. Daar komt onder meer Artificial Intelligence of AI aan te pas.
  • RPA (Robotic Process Automation) is een methode waarbij de computer repetitieve handelingen overneemt.

You-Get is specialist in het automatiseren van workflows en decision management, alsmede het toepassen van RPA. Daarmee helpt You-Get organisaties met oplossingen die hen in staat stellen innovatief te zijn, data te ontsluiten en daar informatie uit te halen. Die informatie wordt vervolgens weer ingezet in een rule-based beslisvormingsproces. Je hebt het dan eigenlijk over een geavanceerde beslisboom, waarbij systemen schema’s volgen die uitgaan van ‘als dit, dan dat’.

You-Get vraagt altijd eerst wat er bij jou speelt

Omdat You-Get afkomstig is uit de wereld van business proces consultancy, komen de experts altijd eerst praten met de organisaties over waar zij mee bezig zijn. Pas daarna gaat het over IT en technologie. Zo ging het ook bij het UWV, een overheidsorganisatie die altijd zoekt naar mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren door efficiënter en sneller te werken. Op workflow- en decision management gebied is You-Get partner van UWV.

Toen het UWV begin 2020 plots werd belast met de uitvoering van de Covid-19 gerelateerde Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW), werd het min of meer overspoeld door aanvragen. Halverwege het jaar hadden al bijna 140.000 bedrijven gebruikgemaakt van de regeling, die hen compenseert voor omzetverlies door de coronacrisis.[1]Bij de NOW wordt gewerkt met voorschotten en controle achteraf. Snelheid is belangrijk om te voorkomen dat organisaties omvallen en mensen hun baan verliezen. Om deze snelheid én de kwaliteit van de afhandeling van de aanvragen te waarborgen, werd You-Get gevraagd mee te denken over een oplossing.

Binnen zes weken een oplossing om snel over aanvragen te beslissen

UWV werkt nauw samen met IBM Business Partner You-Get, om de toepassing voor NOW-verzoeken te ontwikkelen met behulp van de Business Automation Workflow (BAW) capability van IBM Cloud Pak for Business Automation. De applicatie helpt bij het aanpakken van een van de grootste uitdagingen waarmee de organisatie werd geconfronteerd bij het verwerken van programmaverzoeken: ervoor zorgen dat alle goedgekeurde verzoeken voldoen aan de complexe regelgeving en vereisten van het NOW-programma. Binnen zes weken brengt het team de eerste iteratie van de NOW-applicatie uit – een opmerkelijke prestatie, aangezien het UWV gewoonlijk maanden of zelfs jaren kost om nieuwe applicaties te lanceren.

Na de lancering brengt het team elke twee weken een ​​nieuwe release uit. Voorheen duurden ontwikkelingscycli drie maanden – of langer. Deze mogelijkheid om doorlopende updates door te voeren is cruciaal om te blijven voldoen aan de overheidswijzigingen in het programma, die plaatsvinden bij elke driemaandelijkse NOW-inschrijvingscyclus.

Wil je meer weten over hoe You-Get organisaties helpt handmatige processen te verminderen en wachttijden te verkorten? Download dan de use case: ’Zo laten Vitens en UWV data voor zich werken’.

[1] https://www.bedrijvenbeleidinbeeld.nl/corona/monitoring-gebruikers-steunmaatregelen

Powered by Copaco & IBM

Dit kennisplatform is een initiatief van IBM, Copaco en enkele IT-dienstverleners in Nederland.