Blog

Omdat je altijd meer kunt automatiseren dan je denkt

Als je klantgerichter, sneller en efficiënter wilt werken, is digitale transformatie van je business dé oplossing. Hyperautomation is een term die dan al snel valt: alles automatiseren wat je maar kunt automatiseren. Maar waar moet je beginnen? Wat is er allemaal mogelijk op gebied van robotisering en kunstmatige intelligentie? Om jou inspiratie te laten opdoen, houdt Copaco op donderdag 30 juni een business automation-event in de Jaarbeurs Utrecht. Specialisten van You-Get, Novadoc en OD-Solutions laten daar toepassingen zien die je helpen de vertaalslag te maken naar jouw organisatie.


Wat kun je verwachten tijdens het event? Om te beginnen is er een gezamenlijke presentatie over het hoe en wat van succesvolle businessautomatisering. Je krijgt tips over hoe je je digitale transformatie kunt inzetten op een manier die resulteert in groei.


Daarna komen de experts aan het woord:

  • Charel van Ommeren en Rob Meijs van OD-Solutions bijten het spits af. OD-Solutions is specialist in het digitaliseren en organiseren van documenten en informatie. Hun oplossingen zorgen voor grip op de wildgroei van data en content. De presentatie gaat over de vraag hoe je data vindbaar en doorzoekbaar maakt, conform de privacywetgeving. Ook komt aan de orde hoe je met kunstmatige intelligentie diepere inzichten uit data haalt en hoe je de computer daar zelfstandig actie op laat ondernemen. Van Ommeren en Meijs tonen een toepassing die gebruik maakt van slimme taaltechnologie. Dat geeft je een beeld van welke voordelen jij ermee kunt behalen.
  • Hans van Krevel van You-Get deelt zijn visie op al die oplossingen die onder de noemer hyperautomation vallen: van RPA tot AI en van Business Automation Workflow tot Decisions en Rule Engines. Bij You-Get moet dit allemaal ten dienste staan van een optimale ervaring bij de eindklant. Van Krevel maakt aan de hand van een praktijkvoorbeeld duidelijk hoe technologie helpt om effectiever te werken en processen efficiënter te laten verlopen.
  •  Patrick Nagtzaam van Novadoc laat zien hoe een intelligente chatbot de werkdruk bij HR-mensen verlaagt. Zij hebben vaak hun handen vol aan het beantwoorden van vragen over vakantiedagen of pensioenopbouw. Neemt een bot deze taken van ze over, dan scheelt dat veel tijd. Novadoc zet hiervoor slimme software in die informatie uit documenten kan begrijpen in hun context. De bot geeft zodoende niet alleen voorgeprogrammeerde antwoorden, maar ook intelligente respons. Bovendien kan deze oplossing ook acties in gang zetten, zoals het goedkeuren van declaraties. Medewerkers ervaren meer gemak, omdat ze op elk moment van de dag worden geholpen. 


Het event is onderdeel van ‘Transformeer je business’, de samenwerking tussen OD-Solutions, You-Get en Novadoc, IBM en Copaco. Op de gelijknamige site delen deze partijen regelmatig kennis over business automation en dan met name over wat je kunt bereiken met vooruitstrevende oplossingen als content services, data capture en workflowmanagement. Het achterliggende idee: je kunt altijd meer automatiseren dan je denkt. 


De bijeenkomst in de Jaarbeurs begint met een ontvangst om 10.00 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten met een borrel. Tussendoor is er een lunch. Je kunt nog deelnemen, daarvoor hoef je je alleen maar gratis aan te melden via transformeerjebusiness.nl.

Powered by Copaco & IBM

Dit kennisplatform is een initiatief van IBM, Copaco en enkele IT-dienstverleners in Nederland.